zondag 27 april 2008

Belgbank - Ziektekostenpolis: 2 - 0

Uitslagen Nederlandse voetbalbekerfinale zondagavond:

Belgische Bank - Regionale Zorgpolis: 2 - 0

- het betreft hier de wedstrijd Fortis/Feyenoord - Aevitea/Roda JC (v/h vele jaren Huisdiervoeders)


Afvallers in vorige rondes o.a. Lampenfabriek (Eindhoven), Noord-Hollandbank (Alkmaar), Internetvakanties (Breda), Leasetrots-van-het-noorden (Groningen), Geldservice (Arnhem)Reizenreus (Enschede) en... uiteraard Ajax (want ex-bank, ex-sponsor ABN Amro volledig uitgeschakeld met de recente opkoop door het kleinere Fortis).

Op de tribune tijdens het finaleduel zaten overduidelijk in beeld:

Minister W. Bos (Financiën), met berekend nonchalant omgehangen Rotterdams bankensjaaltje, en broederlijk naast zich vriend en PvdA-partijgenoot, staatssecretaris Fr. Timmermans (Buitenlandse Zaken, voert voorbij St. Job in 't Goor en Antwerpen ook wel de titel minister van Eurozaken). Timmermans droeg, ach kijk hoe sport verbroedert, een geel-zwart Rodasjaaltje, van Bos' roodwitte tegenstander op het gras van de Kuip dus.

Zijne beide excellenties zal het wel niet om de gunst van de camera's te doen zijn geweest. Lekker gewoon supporteren, zonder in het oog lopende kledingfratsen, kan immers thuis ook bij het tv-toestel. Maar Bos en Timmermans - ondanks andere clubvoorkeuren duidelijk door de autoriteiten niet ondergebracht in gescheiden supportersvakken - beschikken privé vermoedelijk nog niet over een dergelijk ontvangstapparaat. Daarom moesten ze, als geïnteresseerden, natuurlijk 'live' naar het stadion.

Burgemeester Gerd Leers te Maastricht zal bij de wedstrijdbeelden met de excellente supporters licht geïrriteerd hebben opgekeken. Timmermans, geboren te Maastricht dus zeg maar MVV, bleek zich diens club te hebben toegeëigend. Leers immers is, hoewel burgemeester aan de Maas, geboren te Kerkrade en bijkans met de zwartgele paplepel van Roda JC opgegroeid. Wat heeft de geachte opponent en staatssecretaris met 'mijn Kerkrade', moet de onprettig verraste Leers gedacht hebben, toch helemaal niets, die is toch van een heel andere kant van de provincie?

Tot een handgemeen tussen Leers (CDA) en Timmermans (PvdA) in deze supportersrel is het nog niet gekomen. Zou het komen doordat beide partijen - niet dat de kiezer er om gevraagd had eind 2006, maar toch - misschien in hetzelfde kabinet zitten? Haags zitvlees zou net als een voetbaltribune ook wel eens kunnen verbroederen. Lekker "samen", naast mekaar, op het bankje.

Sport en politiek mag men niet met elkaar in verband brengen. Maar waren de tv-kijkers daarstraks niet de gelukkige ooggetuigen van het allereerste succes van het samendoen-kabinet Balkenende IV?

Geen opmerkingen: