zaterdag 19 april 2008

Klaar Met Werk

Ten noorden van 's-Hertogenbosch is een bedrijventerrein gereed gemaakt speciaal voor vut'ters. De laatste bewegwijzering is zojuist ook aangebracht (zie foto).
Het nog lege verzamelgebied is vanaf komende maandag bedoeld voor zich overbodig voelende vijftigplussers, die volgens de laatste Haagse trends tot ver na hun AOW-leeftijd moeten doorwerken. De vut'ters hadden hoge verwachtingen van de nieuwe VOC-mentaliteit die reeds was afgekondigd door de jeugdige minister-president van het land. Ook zou de terugkeer van Michiel de Ruyter aanstaande zijn, zo had de leidsman uit het Catshuis nog gesproken, en "het einde van de zesjes-cultuur" zou eveneens in zicht zijn.
Er wachtte immers werk in overvloed, ja ook alle knoestige vut-handen waren in gans het land dringend nodig, niet alleen die van provinciale of plaatselijke ambtenaren die hordengewijs nog dienden af te reizen naar Peking om daar alvast de Olympische Spelen van 2028 voor het koninkrijk binnen te halen.
De verzamelde, ongeduldige gepensioneerden bij Den Bosch verklaarden vanmorgen echter door geen enkele onderneming of staatsdienst te zijn benaderd dan wel mobiel gebeld voor een van de bij massa's voorspelde prachtdoorwerkbanen.
De aanwezigen op het afgerasterde terrein bij de Brabantse provinciehoofdstad bereiden inmiddels een nieuwe zeeheldenverkiezing voor. "Het is nu begin 21ste eeuw, dus met piratenhemden, ooglappen of blinddoeken alleen heb je niet zomaar weer een nieuwe VOC. Want ook Piet Hein, Tromp, zelfs de mentaliteit van de gebroeders De Witt komt terug! Een geluk nog dat ze in de 17de eeuw bij die zeerovers niet aan leeftijdsdiscriminatie deden. Het was toen sowieso een goedkopere tijd, zonder levenslange verplichting van AOW-premies, vakbondscontributies, vergeten beloften. Je zag toen ook al nooit ergens iets van terug, maar je hoefde er ook niets voor te betalen. Het was gewoon gratis dat je niks kreeg, begrijpt u wel?"

Geen opmerkingen: