zaterdag 31 mei 2008

Haagse reli-terreur


Kan er niet een wettelijke bescherming
komen voor de driekwart
van de Nederlandse bevolking
die géén last heeft van een geloof?


- enkele godsdienstwaanzinnigen, met een inmiddels wel zeer grote mond en achterhaalde opvattingen, doen onderhand een overdreven zwaar beroep op de verdraagzaamheid van de overgrote meerderheid -


Het wordt misschien tijd dat de scheiding tussen kerk en staat weer serieus genomen wordt.

En dat het geldverslindende, achterhaalde "gelijkschakelings"-artikel 23 definitief uit de wet wordt geschrapt. Een compromis uit de jaren twintig van de vorige eeuw waardoor ondermeer elke bijzondere school "gecompenseerd" dient te worden voor een gebroken ruit in een openbaar schoolgebouw, ook al heeft die christelijke of bijzondere school helemaal geen schade geleden of zijn alle ruiten er nog steeds heel. Immers, om 'discriminatie' tegen te gaan zo werd bij de idioterie van destijds afgesproken om niemand te bevoordelen, moest voor elke gulden die aan de openbaren gespendeerd werd door de overheid ook automatisch eenzelfde bedrag gestort worden op de bankrekening van de bijzonderen. Tel uit uw winst, als beheerder van een bijzonder budget met gratis aanvullingen, zeker als we nog snel wat openbare ruitjes inkeilen!

Discussie over, laat staan schrappen van het onliberale gelijkheidsartikel 23 waarmee bijzonder onderwijs in Nederland werd veiliggesteld is nog altijd een groot taboe. Niet alleen voor de traditionele geloofspartijen maar ook voor Oud Links, met altijd al een overdreven staatsreguleringsgeloof zoals de PvdA. De achterban van deze laatste partij is inmiddels verkleurd door de vele 'nieuwe' gelovigen die zich er in ophouden, waardoor de goede bedoelingen van vele voormalige progressieven vooral stranden bij het uitsluitend vragen om "wederzijds respect".
Dat laatste moet dan uiteraard altijd komen van de kant van zij die geen hinder ondervinden van enige religie. Je zou bijna denken aan een speciale wet die andersdenken of niet-gelovigen (inmiddels bijna driekwart van de bevolking) tegen aanhoudende beledigingen van die religekken beschermt.

We hoeven ons natuurlijk niet voortdurend in de persoonlijke levenssfeer te laten gijzelen door de overheidsbemoeizucht of terreur van een minderheid van reli-halvegaren - ook al komt de PvdA of wat nog rest van het oude progressieve establishment al decennia lang niet meer op voor het algemeen belang; want zwakke knieën uit zogenaamde 'tolerantie en begrip' voor zogenaamd gelovigen, maar in feite welbegrepen PvdA-eigenbelang, namelijk tevredenstellen en voortrekkerij van de eigen - gedecimeerde - achterban van eeuwige PvdA-zielepieten, een doelgroep die via een exclusief PvdA-verdeelsysteem afhankelijk is gemaakt van PvdA-bestuurdertjes, deelraadjes, commissietjes, toewijzingsbureaus, PvdA-partijgunsten naar volle willekeur, en staatssubsdies uiteraard - met ruiven waarbij een oververtegenwoordiging aan PvdA-functionarissen en overige oud-linksgezinden volgens hún regeltjes maar in úw belang bij de uitdeeltafels zit.

Ordinaire verkiezingscadeaus kortom voor een slinkend aantal PvdA-stemmers, die worden bekostigd met belastinggeld van de meerderheid van 'andersdenkenden' zoals u en ik, dat dan weer wel. Daarvoor jaagt het restant van v/h de sociaal-democratie onder het mom van "gelijkheid voor allen" de samenleving en de werkende burgers steeds verder op kosten. En met genoegen, zoals iedereen dagelijks merkt, tot in de portemonnee, na dat olijke half jaar buszitten met een progressief-christelijk-orthodox kabinet-van-de-stilstand-en-drie-keer-niks-doen-behalve-wat-pseudo-ethisch-zeveren.

Plannen, goede bedoelinkjes, wij weten wel wat goed voor u is... Aan miskleunen vooral geen gebrek, bij de meeste van deze CDA/CU/PvdA-landsmanagers (het predicaat bestuurder, in serieuze zin, laat staan dat van volksvertegenwoordiger zou werkelijk te veel eer zijn).
Maar visie?
Daadkracht?
Probleemoplossend vermogen?
Enigszins buiten de ivoren toren in de smiezen wat misschien werkelijk leeft in de maatschappij?
Zesendertig maal niks, slechts de oorverdovende stilte van zwaar politiek autisme.

Wedden dat deze zwaar verliezende politici bij verkiezingen straks opnieuw klagen dat ze de zoveelste aardverschuiving alweer niet hebben zien aankomen?
Ach, een ware Haagse autist zoekt de schuld natuurlijk nooit bij zichzelf.


[APN-hpa]

Geen opmerkingen: