zondag 22 juni 2008

Zuur (2): ook minister Ab tegen meer zoet



Horecapersoneel krijgt een rookvrije werkomgeving, en terecht.
Nu nog rookvrije verkeerskruisingen met stoplichten en inhaleervrije abrihokjes bij bushaltes, dat scheelt zeker een half pakje sigaretten per vijf minuten wachten!
Daarna kunnen we beginnen met rookvrije coffeeshops, seksvrije bordelen, de biervrije tap, houtvrije timmerfabrieken, eierloze kippenboerderijen, het waterloze zwembad, de treinloze spoorwegen en het boomloze bos. Gesteund door een volgende overheidshetze komen de anti-rookmaniakken dan eindelijk toe aan de laatste buiten schot gebleven bedrijfstak: de gebedshuizen, waar eveneens hard en meedogenloos zal worden opgetreden tegen de wierookoverlast, in met name roomse kerken - waar personeel, bankzitters en reguliere kerkgangers door de slordig met rookvaten slingerende geestelijkheid nog voortdurend worden blootgesteld aan gezondheidsrisico's.

Hoera, maar na deze klopjacht is dan ook iedereen definitief kerngezond, en kunnen de ziektekostenpremies nog verder omhoog! Het ministerie van Volksgezondheid kan aan die laatste verzekeringsfraude helaas weer weinig doen. Minister Ab en zijn departementale deskundigen menen dat ze deze nieuwe woekerpolissen moeten overlaten aan "de vrije marktwerking". Al komt menig Haagse belanghebbende nieuw rookvrij geklaag over de "oplopende kosten van de vergrijzing" en "de economische onbetaalbaarheid van zorgbehoevende ouderen" natuurlijk niet slecht uit. En ach, dat van die vergrijzing en die babyboomers-golf, dat weten wij snuggere politici natuurlijk ook pas sinds veertig jaar, net als dat van die dure olie en andere maatschappelijke vraagstukken die we uit luiheid of gebrek aan visie en politieke lef al veertig jaren lang nooit hebben aangepakt.

Intussen gaat de drugsverkoop in het land, en niet alleen die van zachte middelen, gewoon door. Tabak, die gecriminaliseerd is geraakt, is legaal in Nederland - drugs zijn dat niet. Ook ziet men regelmatig cabrio-jongeren, stijf van de pillen, voor een onderbreking van nachtelijke lawaaihinderfeesten langs de snelweg parkeren om via tankstations na het slikken van nieuwe doses tabletten hun onderlinge 'wegraces' op het donkere asfalt voort te zetten met 180-265 km/uur. Een groeiend verschijnsel, is volgens de laatste regelen van staatsdwang ook niet crimineel.

De politie, in honderd percent door de belastingbetaler gesubsidieerde Porsches, ligt bij zulke voorvallen reeds lang op één oor. Nu het uitschrijven van onnozele bonnen jaren geleden is uitbesteed aan dure bureaucratische privaatfirma's klagen de blauwe pettencontroleurs over 'stijgende werkdruk' en schimmige tekorten die 'wetshandhaving' voor de dienders telkens onmogelijk zouden maken.

Met een beroep op goed-voor-uw-gezondheid of goed-voor-het-milieu is voor deze trouwe overheidsfunctionarissen met controles sneller en simpeler succes te boeken via de aanpak van de kleine luyden. Intussen gaat het innen van belastingen voor de staatskas, althans bij legale 'verboden' middelen, onverminderd door. Zo veel is Den Haag nu ook weer niet gelegen aan onze gezondheid of uw milieu, dat men de torenhoge tabak- of olieverslavingsaccijnzen kan missen.

Inmiddels beginnen door het aanstaande rigoureuze asbakkenverbod eetgelegenheden en de 'kleinere' horeca 'm danig te knijpen. Die zien dat ze zichzelf, door late tegenstand ook van de eigen branche-organisaties, voor de goede overheidsbedoelingen veel klandizie hebben laten afpakken. Nieuw omzetverlies in de horeca dreigt.
Oude klanten resp. ex-tevredenpijprokers lokken met zoetigheid en speciale taarten om de barkrukken dan maar weer bezet te krijgen?

Niet blij met deze ontwikkeling na de door GA TOCH KOKEN MEVROUW! onthulde tegenzet van de cafés is minister Ab Klink. Inderdaad, u had deze man vast niet spontaan gekozen als chef, ook al omdat niet alleen de media maar ook het kiesvolk hem uitsluitend mét voornaam mogen aanspreken. Ab-met-de-slimme bril is immer en eeuwig bezorgd om onze volksgezondheid, dondert niet wat, ook al wil je niet men krijgt toch last van Ab - zolang we als gristen maar blijven verkondigen dat onze Haagse heilsboodschap beter voor u is dan wat u zelf vindt, aldus de bewindsman vanonder het zwaailicht in zijn snelle regeringsbolide.

Na de anti-rookgestapo komen er nu in Nederlandse wijken dus binnenkort ook anti-vetterreureenheden, die vanuit speciale kantoren met roedels geüniformeerden dagelijks invallen zullen doen in buurtkroegen: om nieuwe klanten die zich te buiten gaan aan appeltaarten te arresteren. Men ziet het: daadkrachtig optreden, onze bestuurderen zitten na aanvankelijk een half jaar bussen bepaald niet stil!
Het kabinet van neo-links en twee gristengroepen, dat eigenlijk van niemand is en dat ook niemand ooit wilde, laat er geen gras over groeien. De bewindslieden nemen met het nieuwe anti-vervetttingsbeleid de belofte "Eerst het zuur, dan pas het zoet" uiterst serieus.
Klink-Hamer: "Raar misschien, het worden niet alleen zuren maar zelfs bákken zoutzuur die we eerst nog over de mensen moeten uitstorten. Dat was eerst niet voorzien, maar ook zoet zal nu definitief gaan vallen onder ons Haags gezondheidsverbod. Het is niet anders, het gaat ook om úw belang. Wat uw belang is? Nou, dat hoeft u van ons voor uzelf helemaal niet uit te maken.
Dat is namelijk ook weer in strijd met allerlei Brusselse regels. Daar beslissen binnen onze EU-democratie nog 26 andere landen over, die kunnen we toch niet passeren, dat hebben we indertijd toch met z'n allen afgesproken? Geloof die peilingen niet en heb vertrouwen in ons, het is heus allemaal voor uw eigen bestwil."

De gemeente Amsterdam - altijd al het flinkste jongetje van de klas, en roomser dan de rest van het land - heeft inmiddels laten weten de personeelsinzet bij de anti-vetpolitie direct te zullen verdubbelen. Inwoners en ook toeristen die zich te veel inlaten met de taartencampagne van de Amsterdamse terrashoreca komen de binnenstad, deelgebieden en deelraadjes vanaf morgen niet meer in! Ook de buitenwijken zullen definitief door de vroede stadsbestuurderen worden gezuiverd van passanten met overgewicht!

Verleden maand verbood de hoofdstad al kreupelen, mensen-met-een-vreemd-accent en rollatorbezitters "om esthetische redenen" de toegang tot de grachtengordel. Eerder reeds onderhandelde Amsterdam met succes inzake het milieubeleid, een kwestie die de actieve stadsbestuurderen hebben uitgeroepen tot "probleem nummer één van onze kiezersbevolling". De hoofdstad wil koploper worden in de strijd tegen vervuilers, vreedzame pijprokers (met uitzondering van hasjrokers en hardcore-spuiters en slikkers) en de nu dus ook al om zich heen grijpende omgevingsvervetting.

Met het klimaat heeft het wakkere Amsterdamse gemeentebestuur al een akkoord gesloten:
rookplagen of onwelgevallige dampen en geuren zullen zich voortaan ver buiten de stadsgrenzen gaan ophouden, tot maximaal industrieterreinen bij Velsen, onder de rook van de Hoogovens.

Ook hopen de stadsbestuurderen dat de windrichtingen zich zullen houden aan de gemaakte afspraken met de lokale overheid. Door ambtenaren als 'schadelijk' bestempelde bewolking mag niet meer zoals in het verleden gewoon overdrijven, Amsterdam eist per 1 juli as. dat de wind in zulke gevallen ter hoogte van de grachtengordel acuut van richting verandert en de schadelijke stoffen, net als bij de uitlaten van auto's, terugstuurt buiten de stadsmuren.
De winden, uit alle richtingen, en ook het milieu en het klimaat hebben verklaard zich te zullen neerleggen bij de nieuwste verscherping van het voorbeeldige Amsterdamse beleid. Aldus een gemeentelijke persverklaring vanmiddag.


Minister Ab Sent, alom-betweter en van huisuit geen principieel tegenstander van verzuring, verklaarde dat de kwestie wel eerst nog moet worden goedgekeurd door het kabinet. Absintliefhebber Ab: "Althans ik wil het daarin tevoren nog ordentelijk laten bespreken. Daarna kan onze windrichtings-verordening ter bescherming van de volksgezondheid overal landelijk verplícht worden ingevoerd! Met Duitsland en België bespreken we nog of ook daar kwalijke luchtstromen bij de Nederlandse grenzen kunnen worden geweerd, evenals dikke toeristen bij douaneposten. "

De bewindslied onthult verder "de invoering te overwegen van een LuchtControlePolitie, speciaal aangestelde eenheden die sites als Buienrader.NL naar goed oorlogsgebruik bij onze oude oosterburen zullen binnenvallen - en wel zonder aankondiging vooraf! Deze nieuwe einsatzkommando's zijn hard nodig omdat internet onophoudelijk maar milieuonvriendelijke beelden en storende onweersbuien bij onze landsgrenzen blijft vertonen. Dat moet stoppen, deze valselijke voorlichting aan onze volksnationale ongezonde burgerij!"


"De staat zal in deze tijd weer zijn verantwoordelijkheid moeten nemen," meent bewindslied Ab der Saubermacher. "Het ethisch réveil van een van onze grote voorgangers uit de jaren tachtig is weliswaar dood, maar de lijn van de nieuwe staatsnormen en staatswaarden moeten we in deze tijd doortrekken. Het gaat niet uitsluitend om ethische kwesties, altijd al een speerpunt van mijn partij, nee onze overheid moet eens targets durven aanpakken die dicht bij de burger liggen. Ook al hebben de burgers daar zelf geen last van."


Unsere Ab macht alles rein und sauber! Als een spons. Vergeet deze bemoeizuchtige maar goedbedoelende cleaner niet bij de volgende verkiezingen!
Aan uw werkelijk problemen, zoals de onbetaalbaar geworden ziekteverzekeringspremies, kan minister Ab toch weinig doen. Dat is een zaak van "de vrije marktwerking" geworden, met indertijd nog de steun van Oud Links dat aangestoken door het 'modern' ogende neoliberalisme volledig de weg is kwijtgeraakt. Toegegeven, voordat uw Haagse volksvertegenwoordigers hun zeggenschap vrijwillig van de hand deden aan "de markt" heeft u zich nog een behoorlijk rad voor de ogen laten draaien. U bleek snel tevreden met een dode mus: immers, klonk goed, het onderscheid tussen ziekenfondspatiënt en particulier verzekerde zou worden opgeheven! Niet dat iemand er afgelopen decennia nog enige last van had in dokters spreekkamer, maar u was blij: "Eindelijk gelijke behandeling!" (in nóg hogere premies helaas). Al eerder lukte die truc met één munt voor alle Eurolanden, was zo handig - voor het internationale bedrijfsleven vooral - maar u kreeg te horen dat allerlei verschillen bij de grenzen zouden worden afgeschaft. En dat het zo lekker tijd en ook geld bespaarde, nooit meer als toerist hoeven omwisselen!

Alle kans dat u binnenkort door de huidige generatie springplankpolitici aan het Binnenhof weer een nieuwe reeks crises wordt aangepraat. Over "de vergrijzing", de onbetaalbare AOW, door speculatie en mismanagement duur geworden elementaire levensbehoeften als energie en voedingsmiddelen. De gevolgen van de ontgroening van de bevolking begin 21ste eeuw kennen we al sinds de jaren '70 - veertig jaar lang niets met dit demografisch feit gedaan - dat de afhankelijkheid van olie om diverse redenen niet verstandig is weten we ook pas veertig jaar. Werd eveneens decennia lang politiek niet op gereageerd, op een paar windmolentjes na (De goedkope, 'schone' stroom via kernenergie en andere alternatieven waren in de ban gedaan door vooral taboes bij Oud Links dat al jaren bang is voor werkelijk vooruitstrevend, onafhankelijk denken - men laat daar liever eenzijdig de oren hangen naar politiek correcte lobbygroepjes.)

Alle kans kortom dat u er eerstdaags dus weer in tuint.
De machtspolitiek van dan zal het u er allemaal niet bij vertellen. Onder de indruk als men is van het eigen gelijk zal het verweer luiden: anderen verspreiden over de democratie en "de politiek" leugens en kwaadwillendheid.
Sterker nog: de huidige kleurloze golf politici, die kampt met een volledig gebrek aan visie, is er heilig van overtuigd dat er niet eens een gapende kloof tussen kiezers en gekozenen bestaat.
Dat de afstand tot Den Haag pakweg de laatste tien jaar is uitgegroeid tot een bijna onneembaar ravijn is in de ogen van deze volksvertegenwoordigers een uitvinding van slechts opiniepeilbureaus.
De werkelijkheid waarnemen vergt misschien toch meer dan dat ene brilletje van schoonmaker Ab.



[APN-bericht]

Geen opmerkingen: