vrijdag 9 januari 2009

Buitensporig disproportionele weegmomenten

Waar je ook bijna niets meer over hoort, in deze tijden van aanhoudende kou, een bijna-Elfstedentocht en rampzalig forse sneeuwval in tal van skiresorts:

- de zogenaamde opwarming van de aarde!

Volledig van de doodsaaie want voorspelbare activistenagenda verdwenen! De milieumoralisten en andere groene zeveraars met hun flinterdunne bewijzen doen er het zwijgen toe, al is het vermoedelijk maar voor even. Dan hebben ze - niet gehinderd door enige kennis en al even slaafs volgende want beroerd ingelichte media - ongetwijfeld weer genoeg onheil aangeboord die nieuwe sombermannerij rechtvaardigt (en daarmee tevens hun eigen door anderen betaalde bestaan in elkaar napapegaaiende propagandaclubjes).

Ook al niet meer van deze tijd is plots de jarenlang verkondigde straf op eerder weg met pensioen! Van Balkenende ("ik heb weer een weegmoment, en wel heel disproportioneel"), Bos en andere - net als bijna overal in buitenland aan het bewind zijnde - visieloze politici moesten we, ook op last van bedrijven en de technocratie, tot voor kort nog bijkans doorwerken tot ons drieëntachtigste. En wel tegen geringere sociale voorwaarden en honorarium dan voorheen.

Niemand weet precies waaraan het ligt, maar plots is werktijdverkorting weer populair! "Tegen de oplopende werkloosheid, maar ons land staat er verder nog goed voor." Dat de meesten van de huidige generatie van onze bestuurderen en politici slappe knieën hebben, kennelijk niet meer weten wat consequent zijn of de rug recht houden is, is helaas nauwelijks nog nieuws.

Windvaangedrag. Wedden dat in dit gedraai binnenkort de VUT ook nog terugkomt?
En dat de bondgenoten van de vakbeweging plots - als een blaadje aan de boom - met een kortere arbeidstijd akkoord zijn, nadat ze iedereen eerst jarenlang hadden wijsgemaakt dat lánger werken juist goed voor de economie was?

Geen opmerkingen: