donderdag 3 april 2008

Gerucht, maar uit betrouwbare bron


Trots op Nederland: de Haagse CDA-fractiekamer, volgens een foto op de NOS-weblogsite. Door bezuinigingen is vorig jaar de laatste fietsenstalling aan het Binnenhof opgedoekt. De mediascoop in de Haagse wandelgangen zou te maken hebben met "afgunst".

Tussendoortje.
De boog van het woord kan niet de ganse dag gespannen zijn.

Gelukkig is de redactie van de tv-rubriek NOVA/ Den Haag Vandaag nog wakker.
Op zoek naar een nieuwe fietskelder-affaire, stuitten onze parlementaire verslaggevers op een heuse scoop. Onder het kopje “Betrouwbare bronnen” meldt het officiële NOS-weblog al enkele dagen dit:

‘Er gaat weer eens een mooi verhaal in Den Haag. Twee Kamerleden van de PvdA zouden vorige week heel even aan de immer waakzame aandacht van waarnemend fractievoorzitter Hamer zijn ontsnapt. En werden vervolgens aangetroffen op de fractiekamer van het CDA, terwijl zij "bewegingen maakten die in het huwelijk gebruikelijk zijn", zoals het vieren van de liefde een aantal jaren geleden nog in het tuchtrecht bij de Koninklijke Marine werd omschreven. Overbodig te zeggen dat de betrapte sociaaldemocraten niet waren getrouwd, althans niet met elkaar.’

Vraag: “Bewegingen maken die in het huwelijk gebruikelijk zijn", wat wordt hiermee door onze betrouwbare Haagse redactie bedoeld? Slaande echtgenoten, of een vorm wellicht van ‘happy slapping’ zoals dat tegenwoordig heet in YouTube-taal?
En sinds wanneer is het bezwaarlijk dat PvdA-Kamerleden voor eenvoudig parlementair kantoorwerk een ruimte delen met mederegeringspartij CDA?

Verstrooiing is uiteraard welkom in een tijd dat de kloof tussen volk en zijn vervreemd geraakte bestuurders nog nooit zo groot was, maar primeurs op basis van geruchten of 'een verhaal'?

Leefde Strenge Henk, alias De Bullebak, alias de KopijKoning, deskchef op de krant in de jaren ’60 en ’70 nog maar. De boomlange alleenheerser was op zijn hoede wanneer jong verslaggeversvolk weer eens met een snelle scoop kwam.“Kerel, dit is nog niet eens pagina 27!” bulderde hij over de redactiekantoortuin, zodat nog 150 anderen het verpletterende oordeel gniffelend konden meebeluisteren. “Terugkomen met een beter verhaal, begrepen? En korter ook, zo belangrijk is nieuws allemaal niet. En vergeet nooit meer les één van dit vak: pas een artikel bij mij inleveren nadat je het vooraf hebt gecheckt bij twee onafhankelijk bronnen. Allemaal duidelijk kerel? Dan geef nu maar de prullenbak.”

Henk, beul, met permissie, niet dat vroeger alles beter was of dat we weer verlangen naar de Goelag van de jaren vijftig... Maar kun je wegens versloft vakmanschap niet nog een keer terugkomen voor wat snelle bijlessen aan NOS, VARA en NOVA-Den Haag Vandaag?
Vergeet vooral niet bij onze nationale omroep - postuum - enkele tuchtrechtelijke gebaren te maken die ook buiten het huwelijk hier in het ondermaanse thans nog gebruikelijk zijn.

Bedoel: een ouderwetse draai om de oren.




Geen opmerkingen: