zondag 13 april 2008

Sokken-uitverkoop: Groningen weer uit het dak


Presentatie van het nieuwe internationale T-shirt waarmee Groningen zich hoopt te revancheren. De foto werd genomen in het opgeknapte en opnieuw brandveilig verklaarde "Euroborg"-stadion.

Er gaat niets boven Groningen!
Behalve Borkum, het eiland dan.
Akkoord, de voetbalwedstrijd Groningen-Ajax vandaag ging even niet door. We zagen rook, vlammende wc-rollen, gillende zondagmiddaggezinnen die zich in veiligheid trachtten te stellen. En een blusmannetje met een zielige tuinslag van de bouwmarkt, zónder waterdruk.

Weer zo'n dekselse "sfeeractie" van supporters, je moet er maar op komen, het leek warempel wel polderhumor. En de autoriteiten hadden er nog wel van geweten ook! Geintje, gaan we zeker doen, onze steun hebben jullie, kunnen we nog helpen met wat extra toiletpapier verstoppen onder de brandveilige stadionzitjes? (In Engeland hebben ze met brandende tribunes wat ruimer ervaring: 1985, Bradford, bij tribunebrand valt o.a. teerdak in lichterlaaie naar beneden, 56 doden.)

Imagoschade die de laatste uren zo gevreesd wordt? Als Groninger toeristenpromotie zou men moedeloos worden van zo'n uitglijder van de club die zich tooit met De Trots Van Het Noorden, maar kijk, komt eigenlijk ook handig uit misschien. Gooien we die oude sweaters en Er Gaat Niets Boven-herensokken meteen in de aanbieding. Want die bezoekers van buiten kunnen hier dan meteen uit het dak met ons nieuw promomateriaal. Recent vervangen immers al dat spul, voorzien van nieuw G-logo, dat men zich vermoedelijk door zo'n trendy communicatiebureau - zonder besef voor grafisch ontwerp - weer voor veel overheidsgeld heeft laten aansmeren.

Nieuw T-shirt, nieuw logo, met meteen maar internationale tekst die men ook achter Ter Apelkanaal nog machtig is. "Ich bin ein Groninger", niets aan de hand, laat Ajax en die toeristen maar komen!


Geen opmerkingen: