maandag 23 juni 2008

Balkenende blij met uitschakeling


Geluk bij een ongeluk, of elk voordeel heb z'n nadeel:
Minister-president Balkenellende heeft door de nederlaag van Oranje een extra vrije zondag!

Voor 29 juni as. stond in zijn agenda Wenen, finale. "Maar zoals u weet kunnen zelfs grote regeringsleiders niet overal uitslagen regelen, zeker niet met een oranje sjaal om vanuit een Haags kantoor."


De premier gaat de vrije uren besteden aan een extra kerkgang.
Volgens Balkenellende is "bidden juist nu hard nodig in een tijd van economische crisis die anderen eerder hebben zien aankomen dan wij in Nederland".

Of het dubbele kerkbezoek in zijn woonplaats Capelle komende zondag zal leiden tot hogere alcoholomzetten voor de door rookverboden zo getroffen plaatselijke horeca kon de Nederlandse premier nog niet zeggen. "U weet, de alcoholconsumptie is ook buiten het traditionele klemzuipen in onze speciale bible belt-bouwketen doordeweeks al van behoorlijk niveau. Maar ik verwacht wel dat in gereformeerde kring komend weekeinde het drankgebruik ernstig zal stijgen. Televisie als stiekem zondags vermaak voor reformatorisch georiënteerden is nu jammergenoeg weggevallen door de plotselinge andere loting van het Nederlands elftal, waardoor we niet meer naar Oostenrijk hoeven.
Maar ik mag hopen dat onze gereformeerde horeca daar aanstaande zondag geen verdere nadelige schade van ondervindt. Vooral de gristelijke café- en vergunninghouders onder hen natuurlijk niet en, vooruit, ook die van overige CDA'ers. Het liefst zouden we met stevige drankomzetten de hard werkende middenstand ter plaatse een nieuwe economische impuls willen bezorgen."

Balkenellende ontkende overigens de jongste beweringen van een Nijmeegs onderzoeksinstuut. Dat kwam gisteren met harde cijfers over stevig drankmisbruik in gristengeloofskringen. Ruim 86% van het alcoholgebruik op de Veluwe en in Zeeland zou zijn voorkomen indien jaren geleden in deze gebieden al grondig gebruik was gemaakt van pre-embryonale selectiemethoden, aldus prof. Stoethaspel en prof. I.C.T. Dessaurus van de Universiteit van Nijmegen-Elst.

(APN)

Geen opmerkingen: