maandag 23 juni 2008

Staatssecretaris feliciteert Van Basten met kleedkamerbezoek

Onmiddellijk na de wedstrijd tegen Rusland
(1-3) liep scheidend bondscoach Marco van Basten de kleedkamer van de tegenstander binnen. "Om de jongens met hun Nederlandse trainer, die ons overklast hadden, te feliciteren. Gewoon, een sportief gebaar na een overwinning. Er was een tolk bij, dus ik hoop maar dat die lui een paar woorden van mij begrepen hebben."
Staatssecretaris F. Timmermans (P.v.d.Absentie, Buitenlandse Zaken) was ook aanwezig in de VIP-loge van het stadion in Bazel. Toen de camera's en fotografen arriveerden had men hem een supporterssjaaltje omgehangen, dat enigszins onwennig op bestudeerd nonchalante wijze om de nek van de excellentie hing.

De staatssecretaris ("in Brussel gaan we altijd door met stemmen totdat we een uitslag hebben die ons wél bevalt") toonde zich niet verbaasd over het kleedkamerbezoek van San Marco. Volgens de bewindsman, op de foto nog met stropdas, ging het niet om een overdreven sportief gebaar. "Internationaal is zoiets volkomen normaal," aldus de bewindsman. "Direct na een verloren duel doorlopen naar de kleedkamer van de tegenpartij, en een grote tas met geld ophalen. Afspraak is afspraak."

Timmermans vertelde de pers nog dat hij Van Basten had aangeraden maandagmorgen direct met de tas een plaatselijk bankgebouw binnen te lopen. "Daar zijn er hier genoeg van, we zitten tenslotte in Zwitserland. Dat land en z'n bankgeheim worden straks ook een onderdeel van onze EU! Als hier al een bankrekening is geopend wordt het voor Nederland alleen maar een stuk makkelijker, wanneer bij volgende toernooien na de wedstrijd weer bepaalde tassen moeten worden opgehaald."



[APN-bericht]

Geen opmerkingen: