dinsdag 15 juli 2008

Klink heeft nu weer last van mug



De saaie kop met bril van Betuttelaar & Bemoeial nr. 1, minister A. Klink (Volksgezondheid), is weer in het nieuws!
Deze keer gaat het niet om afschaffing van de inentingsvrije Nederlandse bible belt - geloofsvriendjes leg je nu eenmaal geen verplichtingen op, die laat je als gevaar voor anderen liever gewoon met ziektes rondlopen - de bewindsman gaat ook zeker niets ondernemen tegen de hemeltergende ziektekostenpremies c.q. afgeslankte zorgpaketten die door de vrije-marktwerkings- gekte de laatste jaren onbetaalbaar zijn geworden voor zelfs bemiddelde CDA-verzekerden.
En al evenmin lijkt de fanatieke aanvoerder van de rookgestapo van plan ons kiezers uit te leggen waarom toch zo velen volgens de anti-rookpropaganda "nu definitief en in zo grote getale zijn gestopt" en de tabaksindustrie, ook na het nieuwste verbod, alleen maar "gelijkblijvende omzetten" blijft melden. Gelijke, zelfs dalende omzetten bij de triomfantelijk gerapporteerde "drastische vermindering" van het aantal gecriminaliseerde tabaksgebruikers - het kan toch niet allebei waar zijn? Als dat zo mocht zijn, dan is er in elk geval iets hevig mis met het beoogde effect van de afgekondigde maatregelen. Maar dit terzijde.

Minister Klink blijft intussen gelukkig als nationale steun-en-toeverlaat voortwaken over onze volksgezondheid. Wel weer volgens de traditionele Haagse gewoonte: Meten Met Twee Maten, zo'n beetje dé hoeksteen van het huidige kabinetsbeleid.
Succes moet niet te snel worden geboekt, en het moet zeker ook niet te klein zijn. Ungeziefer verpakt in bamboe of meegesmokkeld in plantjes klinkt politiek marginaal. Dus voor zo'n virusverspreider als de tijgermug uit booming Asia is, blijkens bijgaand Teletekstbericht, dan ook helemaal geen verbod nodig. De minister is toch al zo voorzichtig met verboden! (In ieder geval bij insecten.)

U had het al begrepen, net als indertijd bij Colijn - ook zo'n goedgelovige - vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Niets aan de hand landgenoten, "gaat u rustig slapen".
Die slimme doctor Ab, dat is tenminste nog een politicus die je kunt vertrouwen.

Geen opmerkingen: