donderdag 17 juli 2008

Schophol, eigen dikke bult

De KLM klaagt, Schiphol klaagt...
Alarm! Men raakt klanten kwijt door de zoveelste overheidstaks van de huidige Haagse kampioenprijsopdrijvers.
Typisch geval van eigen schuld dikke bult, want behalve de blinden van het kabinet Dubbelgristen-PvdAchteruitgang zag iedereen dit allang aankomen.

De consument is de aanhoudende, loze gedragsbelastingen "voor een beter milieu" kennelijk danig beu, en maakt nu massaal gebruik van goedkopere vliegvelden net over de grens. Schiphol was al jaren onbereikbaar, oervervelend met weer eens nieuwe "aangescherpte" regeltjes, voor de gezelligheid ging je er al lang niet meer heen. En voor wie wel eens lette op de verhouding prijs/kwaliteit was onze nationale zuchthaven veel te duur - en niet eens alleen met absurde parkeertarieven.
Het ooit zo geliefde Schophol had zich langzamerhand met zijn vele kapsones en beroerde dienstverlening zelf uit de markt geprijsd, en dan zijn correcties nooit ver weg.

Wees dus blij, ook met minder vlieglawaai voor de omwonenden in de Haarlemmermeer. Bovendien: de vrije markt werkt eindelijk eens op een onderdeel door slim consumentisme en de zo bejubelde "globalisering" zet tenminste nu ook eens door voor het gewone volk!

Maar die 'marktwerking' zullen de klagers van nu wel niet hebben bedoeld.
Benieuwd welke sukkels met nul verstand van economie en maatschappij ze in het stemhokje straks weer in de Haagse zadels helpen.
Wir haben es ja wieder nicht gewuszt, ach gut.

Geen opmerkingen: